Sfaturi pentru îngrijirea încălțămintei

Elementul vestimentar primar al oricărei ținute este încălțămintea, calitatea și aspectul acesteia.

Constant expusă efectelor nocive ale umezelii, prafului și murdăriei, încălțămintea își poate pierde aspectul original luxos sau pur și simplu poate deveni inutilizabilă. Pentru a preveni astfel de consecințe neplăcute, există reguli simple de îngrijire a încălțămintei, care vă vor ajuta să păstrați perechea preferată într-o stare impecabilă mai mult timp.

1. Procurând încălțămintea alegeți perechea potrivită ca mărime și plinătate, luați în considerare caracteristicile individuale ale piciorului.

2. Alegeți încălțămintea în funcție de scop - casual, festiv, sport etc.

3. Este foarte important să luați în considerare sezonalitatea. Nu vă recomandăm să purtați încălțămintea cu talpa de piele pe vreme umedă sau noroioasă, precum și pantofi cu găuri create în urma procesului de cusut sau finisarea detaliilor. Această încălțăminte nu este impermeabilă.

4. Nu vă grăbiți să purtați pantofii recent cumpărați, încercați să vă plimbați ceva timp în noua pereche dintr-o cameră în alta. Astfel va începe procesul de adaptare a încălțămintei la piciorul dvs, veți simți cât de confortabil este modelul și veți înțelege, dacă ați ales mărimea potrivită. Înainte de a folosi perechea nouă de încălțăminte, este necesar să o protejați de factorii externi cu produse speciale de protecție. În cazul încălțămintei cu talpa de piele, este recomandat să faceți profilaxie - o talpă subțire cauciucată.

5. În timpul ce încălțați sau descălțați pantofii, desfaceți șireturile, fixați cu atenție și desfaceți fermoarele. Fiți atenți și aveți grijă de elemente decorative. Folosiți lingura pentru pantofi. Descălțați pantofii cu atenție, nu călcați pe călcâi!

6. Ce trebuie să faceți dacă pantofii dvs. au fost expuși la apă sau murdărie:

  • În primul rând, scoateți branțurile și șireturile. Pantofii trebuie să se usuce bine, de aceea este necesar să lăsați aerul să ajungă la talpă. Branțul absoarbe multă umiditate, de aceea trebuie să-l îndepărtați și să-l uscați bine. În mod ideal, încălțămintea ar trebui să fie ventilată și uscată 24 de ore înainte de fiecare următoare folosire.
  • Nu lăsați niciodată încălțămintea să se usuce lângă un radiator sau încălzitor. Pielea umedă se deteriorează ușor, din cauza dată ea devine fragilă. Acest lucru deseori duce la consecințe ireparabile - apar fisuri și crăpături de piele, mai ales în acele locuri unde ea se deformează când mergeți.
  • Curățați pantofii de murdărie cu o perie, șervețel umed sau burete.
  • După curățarea pantofilor de murdărie, trebuie să utilizați produse speciale de îngrijire, care se potrivesc încălțămintei dvs.
  • După ce ați aplicat crema și produse speciale pentru protecția încălțămintei, îi lăsați timp să se usuce.

7. Acordați atenție faptului că, încălțămintea poate pata piciorul în cazul când talpa elimină umiditatea în timpul mersului.

8. Dacă, în timpul folosirii pantofilor, se dovedește că încălțămintea este selectată incorect ca mărime, plinătate, stil etc., aceasta nu se consideră drept motiv de schimb sau returnare.

Îngrijirea anumitor tipuri de materiale

Încălțămintea din piele naturală netedă
Aplicați un strat subțire de cremă colorată sau incoloră pe o suprafață curată, uscată, lăsați-o să se înmoaie, apoi lustruiți-o cu o perie moale sau un șervețel special.

Încălțămintea din piele dură: velur, piele întoarsă, nubuc
Cu atenție, fără a deteriora suprafața, îndepărtați murdăria cu o perie de cauciuc. Aplicați produsul de îngrijire potrivit acestui tip de piele, selectând culoarea necesară. Nu aplicați crema! Utilizarea cremei va netezi vilozitățile cu imposibilitatea de a restabili suprafața catifelată.

Încălțămintea din piele brevetată
Curățați suprafața murdărită cu o țesătură moale curată, apoi aplicați produsul de îngrijire a pielei brevetate și lustruiți-l cu un șervețel moale. Pantofii din piele brevetată trebuie protejați de substanțe chimice, umiditate și temperaturi scăzute. Nu se recomandă folosirea unor astfel de pantofi la temperaturi sub -5 ° C.

Încălțămintea din piele combinată
Aplicați produse de îngrijire pentru piele combinată.

Încălțămintea din materiale sintetice
Ștergeți cu un șervețel umed cu adăugarea săpunului special sau folosiți un detergent profesional sintetic.

Încălțămintea din textil
În funcție de tipul de țesătură, trebuie să alegeți o perie și un agent de curățare. Este posibil să îndepărtați petele murdare cu un șervețel și detergenți speciali sau detergenți spumă.

Pentru îngrijirea încălțămintei și împrospătarea culorii, alegeți aceeași culoare a produselor de îngrijire cu cea a pantofilor dvs. Încercați mai întâi produsele pentru îngrijirea încălțămintei pe zonele mai puțin vizibile ale încălțămintei!

Garanția și returnarea mărfurilor în magazinele SALAMANDER

Cumpărătorul are dreptul de a returna sau schimba produsul nou în termen de 14 zile, în conformitate cu art.19 din Legea nr.105 din 13 martie 2003 privind protecția drepturilor consumatorilor la un produs similar, dacă produsul specificat nu s-a potrivit ca formă, dimensiune, stil, mărime, culoare sau nu poate fi utilizat în scopul propus din alte motive.

Produsul returnat trebuie să fie nou, în ambalajul său original, fără urme de utilizare, cu bon și cupon de garanție.